انواع سنسور
در اغلب موارد، به هنگام پاره شدن راپچر دیسک (Rupture Disc) نیاز به خاموش کردن تجهیزات یا بخش دارای راپچر دیسک میباشد. یکی از راههای خاموش کردن دستگاه مربوطه، مجهز کردن راپچر دیسک به سنسورهای هشدار عملکرد است. این سنسور از یک مدار ساده تشکیل میشود که بعد از نصب راپچر دیسک، بر روی هولدر تعبیه میگردد.
هنگامی که راپچر در فشار و دمای مورد نظر پاره میشود، آهنربای متصل به دیسک از مقابل سنسور جابهجا شده و در نتیجه باعث اتصال یا قطع مدار سنسور میشود. سیگنال قطع ویا اتصال جریان به واحد کنترل منتقل گشته و در نتیجه باتوجه به کاربرد مورد نظر، تجهیزات مربوطه به صورت اتوماتیک یا دستی خاموش میگردند
انواع سنسور
سنسور سیمی
این سنسور از اتصال دو رشته سیم به راپچر تشکیل میگردد. این سنسور در قسمت خروجی راپچر دیسک (قسمتی که با سیال در تماس نیست) نصب میگردد. این سنسور از یک مدار بسته تشکیل شدهاست که در صورت پاره شدن دیسک، این مدار قطع شده و سیگنال ارسال میگردد.
از مزیتهای این سنسور میتوان به ساختار ساده، قیمت ارزان و قابلیت اتصال به تمامی راپچر دیسکها اشاره کرد. از معایب آن نیز میتوان نیاز به تعویض و نصب مجدد سیمبندی بعد از تعویض دیسک و احتمال ایجاد جرقه و درنتیجه احتمال انفجار و اشتغال برای برخی از سیالها، نام برد.
سنسور مغناطیسی
این نوع سنسورها در قسمت خروجی و بر روی هولدر به وسیله اتصالات پیچی متداول نصب میگردند (BSP یا NPT). سوراخ تعبیه شده بر روی هولدر، به شکلی تعبیه شده است که سنسور هیچگاه با سیال در تماس نباشد. بر روی قسمت بیرونی راپچر دیسک یک آهنربای کوچک نصب میشود و میدان مغناطیسی ایجاد شده توسط سنسور بررسی میگردد و در صورت پاره شدن دیسک، میدان مغناطیسی قطع گشته و سنسور فعال میشود.
سنسور مغناطیسی
از مزایای این سنسور میتوان به عدم نیاز به به بازکردن و تعویض مجدد، عدم تماس با سیال، اطمینان بالا و بدون ایجاد جرقه و احتمال انفجار اشاره کرد. از معایب آن نیز میتوان قیمت بالاتر نسبت به نوع اول، پیچیده تر بودن و قابلیت استفاده تنها در راپچردیسکهای دارای هولدر نام برد.